Openbloesdagen: -10% korting + trendy gadget
Gratis levering in België
Welke sportbeha past het best bij mij?

Welke sportbeha past het best bij mij?

Het beste voor je boezem tijdens het sporten

Je zoekt een sportbh? Dan ben je goed bezig! Dat wil niet alleen zeggen dat je aan beweging doet, maar ook dat je extra zorg draagt voor jouw boezem.

Hier zijn alvast enkele tips voor het uitzoeken van het perfecte exemplaar.

Comfort is àlles bij een sportbh

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en een loopster heeft een andere ondersteuning nodig dan een wielrenster bijvoorbeeld. In de eerste plaats draait het allemaal rond comfort. Je wilt toch niet dat jouw sportbeha trekt, duwt, snijdt, of erger nog: te los zit en helemaal géén ondersteuning biedt? Je goed laten begeleiden bij je keuze is hier de oplossing.

Gekruiste banden voor de stevigheid

Lot van Ohlala is zelf een fervent hardloopster en draait haar hand niet om, om eens een marathon te lopen. Hoe ze zich hierop voorbereidt lees je hier. Lot is fan van de Dynamix Star van Anita Active. Zij verkiest een naadloze sportbh met gekruiste bandjes tijdens het lopen, omdat die nog meer stevigheid biedt maar ook door het comfortabele 'X-back' rugpand en de ultra ademende materialen. Bij een grotere bh maat én bij een hevige sport zijn bredere en gekruiste bretellen dus zeker een pluspunt.

Met of zonder beugel?

Dat is een persoonlijke keuze, maar wij, bij Ohlala, werken het liefst met bh’s zonder beugel. Ze zitten ultra-comfortabel en zijn zeer stevig. De extra brede elastische band sluit heel goed aan op de huid. De beugels kunnen niet in de weg zitten of drukken op de ribben en je hebt meer bewegingsvrijheid. Een pluspunt: je wast je sportbeha zonder beugel gewoon mee met je sportkledij!

Altijd dezelfde sportbh

Of je altijd dezelfde sportbeha draagt, hangt sterk van de sport af. Als je bijvoorbeeld, net als Lot, aan hardlopen doet en af en toe ook binnen traint op de loopband, wissel je best af.

Bij indoortrainingen, waarbij er minder wind en frisse lucht is, transpireer je net iets meer. Op zo’n momenten is een niet-voorgevormde sportbh van Anita, zoals de Extreme Control, een aanrader. 

Voor buitentrainingen geven veel dames de voorkeur aan een voorgevormde sportbeha zoals de Air Control. Deze voelt zeer aangenaam op de huid en is ideaal als het buiten wat frisser is.

Zo onderhoud je jouw sportbh

De dames van Ohlala adviseren om na het trainen je sportbeha best zo snel mogelijk te wassen. Kies voor een fijn wasprogramma en prop de trommel niet te vol. Als je een sportbh zonder beugel hebt kan je die gerust samen met je andere sportkledij wassen. Wij raden aan om geen wasverzachter te gebruiken, onder andere om de elasticiteit van het materiaal te behouden, maar ook om huidirritaties te voorkomen!

Meer informatie over de sportbeha en het onderhoud ervan vind je terug in onze behaklas.

Nog op zoek naar jouw ideale sportbh? Ontdek hier het ganse gamma van Ohlala of kom gewoon eens langs in de winkel.

Meer artikels

Welke Sportbeha Past Het Best Bij Mij - Artikel - Lingerie Ohlala

De Ohlala! swimwear collectie 2020

Zon, zee, strand en dan het liefst afgewerkt met een wuivende palmboom en een cocktail in je hand. De zomer(vakantie) is in zicht en waar je ook naartoe trekt: een nieuw badpak past altijd in je koffer. De swimwearcollectie van Ohlala! ziet er deze zomer weer veelbelovend uit.

Welke Sportbeha Past Het Best Bij Mij - Artikel - Lingerie Ohlala

Welke bh draag ik onder een wit T-shirt?

Witte kledij is in de mode, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn. Helaas, witte kledij betekent vaak ook: ietwat doorschijnend. Welke lingerie draag je nu het best onder pakweg een wit T-shirt?

Welke Sportbeha Past Het Best Bij Mij - Artikel - Lingerie Ohlala

De Ohlala! lingerie voorjaarscollectie 2020

We zijn ze beu, die regenachtige dagen vol rukwinden en stormen. Geef ons maar een streepje zon, temperaturen die klimmen en vooral: lente! De nieuwe lingerie-voorjaarscollectie van Ohlala is trouwens dé hoofdreden waarom wij zo verlangen naar die lente. Denk nineties vibes, gele- en koraaltinten en bloemenprints.

Welke Sportbeha Past Het Best Bij Mij - Artikel - Lingerie Ohlala

Big girls, you are beautiful

Het is een cliché zo hoog als een huis, maar “happy girls are the prettiest”. We kunnen alleen maar blij zijn dat er een verschuiving plaatsvindt en dat body positivity omgezet wordt naar body neutrality. Figuren als Jitske Vandeveire, Siska Schoeters, Sabine Peeters, ... zitten hier zeker voor een stuk tussen, maar de body neutrality trend is een wereldwijd fenomeen. Bij lingeriezaak Ohlala merken ze die verschuiving ook in de verkoop van hun grote bh-maten.

Welke Sportbeha Past Het Best Bij Mij - Artikel - Lingerie Ohlala

De do’s en dont’s van corrigerend ondergoed

Dat ene strakke kleedje, die lichte top of die mooi, aansluitende broek: je kunt ze niet dragen zonder corrigerend ondergoed. Shapewear is een ‘essential’ in jouw lingerielade en bestaat in veel varianten. Lingeriezaak Ohlala zet de verschillende soorten én de do’s en dont’s van shapewear op een rij.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Lingerie Ohlala maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier impliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer informatie