Gratis verzending in België
Sporten als jonge mama en zakenvrouw

Sporten als jonge mama en zakenvrouw

Met tips en tricks van Lot

Loop eens een marathon! Voor sommige mensen is het een gek idee, maar voor anderen is het een levensdoel. Dat laatste is het geval voor Lot van lingeriezaak Ohlala en haar man Michael, die op 29 september de marathon van Berlijn lopen. Met deze marathon is Lot niet aan haar proefstuk toe.

Het begon allemaal met een wedstrijd van 10 kilometer waarna enkele halve marathons én een eerste volledige marathon van Rotterdam in 2018 volgden.

Samen met een personal trainer werkte ze naar die eerste marathon toe.

Als jonge zakenvrouw en mama van drie is sporten soms een opgave, maar lopen op het ritme van je hartslag in de prachtige natuur voelt dan des te meer als ontspanning.

Wat heb je geleerd uit je ervaring in Rotterdam?

“Voor mijn eerste marathon, in 2018, was ik niet genoeg voorbereid. Ik at te weinig koolhydraten op voorhand, ben te vlug gestart, heb op voorhand te veel gedronken en te weinig tijdens, kortom, ik heb alles gedaan wat niet mocht.”

Gelukkig koos Lot wél voor de juiste sportbeha ! “Bij de aankomst van zo’n marathon zie je heel vaak andere lopers die op verschillende plaatsen wonden hebben door wrijvingen, door het dragen van de verkeerde sportbh en kledij. Op geen enkel moment voelde ik mijn sportbeha zitten en toch had ik voldoende ondersteuning gedurende de complete marathon.” vertelt een blije Lot.

Onderschat nooit de kracht van een goede sportbeha!

- Lingerie Ohlala

Voorbereiding is alles!

De weken ervoor moet je veel slapen en weinig (of geen) alcohol drinken. De dagen ervoor zijn rustdagen. Op die dagen eet Lot veel koolhydraten. Deze koolhydraten moet ze beginnen stapelen want ze zal ze hard nodig hebben tijdens de marathon. Maar ook qua kledij bereid je je best voor op zo’n sportevenement.

“In mijn valies voor de marathon van Berlijn zullen drie verschillende sportbroeken zitten: de ¾ sportlegging van Anita Active (sport tights massage of sport tights fitness), een gewone loopshort en een heel kort shortje, afhankelijk van het weer.”

En qua sportbeha?

“Uiteraard zullen een paar sportbeha’s niet ontbreken! Ik denk dat ik o.a. voor de Dynamix Star van Anita  zal gaan. Tijdens het lopen draag ik graag een model met gekruiste bandjes.” aldus Lot. “Erboven draag ik graag het Soft Stretch topje van Chantelle. De top is volledig naadloos en gemaakt uit een zeer licht materiaal, perfect als loopshirt."

Hoe ziet je trainingsschema eruit?

“Mijn loopschema wordt strikter, omdat we het grote moment van de marathon naderen. Momenteel loop ik viermaal per week. Een keer rustig 12 km, een keer 8 km op een nuchtere maag, nog een keer 12 km met interval en dan een lange loop van 25 à 38 km maximum.”

Draag je voor lange en korte loopsessies dezelfde sportbeha?

”Voor mijn trainingen op de loopband draag ik altijd een niet-voorgevormde sportbh van Anita Active, zoals de Extreme Control. Dat model is zeer aangenaam om te dragen als je veel transpireert. Ideaal dus om een indoorsport te beoefenen. Voor buitentrainingen draag ik liever een voorgevormde sportbeha zoals de Air Control. Deze voelt zeer zacht aan op de huid en is ideaal als het buiten wat frisser is.”

Sport je meermaals per week, zorg dan zeker voor afwisseling in je sportlingerie!

- Lot

Tot slot geeft zakenvrouw en jonge mama Lot ons nog enkele tips om die marathon te overleven.

Tips van Lot

 • Laat je begeleiden! Een trainingscenter, een personal coach… er zijn genoeg personen bij wie je terecht kan voor professioneel advies op maat.
   
 • Een schema, specifiek voor jou opgesteld, zorgt voor extra motivatie.
   
 • Stel haalbare doelen! Alle begin is moeilijk maar iedereen kan 20 kilometer lopen, zolang je luistert naar jouw lichaam en je je goed laat begeleiden.
   
 • Investeer in goede sportlingerie. Dat is minstens even belangrijk als je loop- of sportschoenen!
  Laat je adviseren bij Ohlala. Wij gaan samen met jou op zoek naar een perfect passende sportbeha en dito sportslip.

Meer artikels

Sporten Als Jonge Mama En Zakenvrouw - Artikel - Lingerie Ohlala

Tiger van Andres Sarda lingerie

We stellen je graag de nieuwste serie van Andres Sarda voor! De luxueuze Tiger werd extra feestelijk afgewerkt - met strass en glinsterende schouderbandjes - om 2021 alvast stralend te beginnen.

Sporten Als Jonge Mama En Zakenvrouw - Artikel - Lingerie Ohlala

Slimme lingeriekeuzes met Ella Leyers

Ella Leyers mag zich de op een na slimste mens ter wereld noemen. In haar fantastisch parcours verraste ze iedereen met haar fabuleuze quiz-outfits. Maar welke lingerie droeg ze daaronder? Precies weten we het niet maar dit zou alvast ons advies geweest zijn:

Sporten Als Jonge Mama En Zakenvrouw - Artikel - Lingerie Ohlala

Ohlala, de plakbeha!

Droom je ervan om een topje of jurk met een open rug te dragen, maar wil je niet dat je bh zichtbaar is? Beha-loos door het leven gaan kan zeker.
Wens je toch iets meer steun en vorm; ga dan voor de plakbeha.

Sporten Als Jonge Mama En Zakenvrouw - Artikel - Lingerie Ohlala

Wat is een bustier bh?

Volgens de online Van Dale betekent een bustier het volgende:

 • bustier (m) 1. topje

Daar zijn we dus niet veel mee, want een bustier beha is meer dan gewoon ‘een topje’. Heel concreet en vooral heel eenvoudig uitgelegd is een bustier een beha zonder bandjes: een strapless bh dus.

Sporten Als Jonge Mama En Zakenvrouw - Artikel - Lingerie Ohlala

Jane Gold van Marie Jo

We stellen je de nieuwste telg in het Jane - gamma voor. Marie Jo stak deze tijdloze klassieker voor hun herfst winter 2020 collectie in een gouden jasje, uitgevoerd in 2 pasvormen.
Geef je ogen de kost aan deze prachtige lingerie serie, je zal de kleur 'Gold' niet kunnen weerstaan.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Lingerie Ohlala maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier impliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer informatie
Telefoon
WhatsApp