Openbloesdagen: -10% korting + trendy gadget
Gratis levering in België
Sporten als jonge mama en zakenvrouw

Sporten als jonge mama en zakenvrouw

Met tips en tricks van Lot

Loop eens een marathon! Voor sommige mensen is het een gek idee, maar voor anderen is het een levensdoel. Dat laatste is het geval voor Lot van lingeriezaak Ohlala en haar man Michael, die op 29 september de marathon van Berlijn lopen. Met deze marathon is Lot niet aan haar proefstuk toe.

Het begon allemaal met een wedstrijd van 10 kilometer waarna enkele halve marathons én een eerste volledige marathon van Rotterdam in 2018 volgden.

Samen met een personal trainer werkte ze naar die eerste marathon toe.

Als jonge zakenvrouw en mama van drie is sporten soms een opgave, maar lopen op het ritme van je hartslag in de prachtige natuur voelt dan des te meer als ontspanning.

Wat heb je geleerd uit je ervaring in Rotterdam?

“Voor mijn eerste marathon, in 2018, was ik niet genoeg voorbereid. Ik at te weinig koolhydraten op voorhand, ben te vlug gestart, heb op voorhand te veel gedronken en te weinig tijdens, kortom, ik heb alles gedaan wat niet mocht.”

Gelukkig koos Lot wél voor de juiste sportbeha ! “Bij de aankomst van zo’n marathon zie je heel vaak andere lopers die op verschillende plaatsen wonden hebben door wrijvingen, door het dragen van de verkeerde sportbh en kledij. Op geen enkel moment voelde ik mijn sportbeha zitten en toch had ik voldoende ondersteuning gedurende de complete marathon.” vertelt een blije Lot.

Onderschat nooit de kracht van een goede sportbeha!

- Lingerie Ohlala

Voorbereiding is alles!

De weken ervoor moet je veel slapen en weinig (of geen) alcohol drinken. De dagen ervoor zijn rustdagen. Op die dagen eet Lot veel koolhydraten. Deze koolhydraten moet ze beginnen stapelen want ze zal ze hard nodig hebben tijdens de marathon. Maar ook qua kledij bereid je je best voor op zo’n sportevenement.

“In mijn valies voor de marathon van Berlijn zullen drie verschillende sportbroeken zitten: de ¾ sportlegging van Anita Active (sport tights massage of sport tights fitness), een gewone loopshort en een heel kort shortje, afhankelijk van het weer.”

En qua sportbeha?

“Uiteraard zullen een paar sportbeha’s niet ontbreken! Ik denk dat ik o.a. voor de Dynamix Star van Anita  zal gaan. Tijdens het lopen draag ik graag een model met gekruiste bandjes.” aldus Lot. “Erboven draag ik graag het Soft Stretch topje van Chantelle. De top is volledig naadloos en gemaakt uit een zeer licht materiaal, perfect als loopshirt."

Hoe ziet je trainingsschema eruit?

“Mijn loopschema wordt strikter, omdat we het grote moment van de marathon naderen. Momenteel loop ik viermaal per week. Een keer rustig 12 km, een keer 8 km op een nuchtere maag, nog een keer 12 km met interval en dan een lange loop van 25 à 38 km maximum.”

Draag je voor lange en korte loopsessies dezelfde sportbeha?

”Voor mijn trainingen op de loopband draag ik altijd een niet-voorgevormde sportbh van Anita Active, zoals de Extreme Control. Dat model is zeer aangenaam om te dragen als je veel transpireert. Ideaal dus om een indoorsport te beoefenen. Voor buitentrainingen draag ik liever een voorgevormde sportbeha zoals de Air Control. Deze voelt zeer zacht aan op de huid en is ideaal als het buiten wat frisser is.”

Sport je meermaals per week, zorg dan zeker voor afwisseling in je sportlingerie!

- Lot

Tot slot geeft zakenvrouw en jonge mama Lot ons nog enkele tips om die marathon te overleven.

Tips van Lot

 • Laat je begeleiden! Een trainingscenter, een personal coach… er zijn genoeg personen bij wie je terecht kan voor professioneel advies op maat.
   
 • Een schema, specifiek voor jou opgesteld, zorgt voor extra motivatie.
   
 • Stel haalbare doelen! Alle begin is moeilijk maar iedereen kan 20 kilometer lopen, zolang je luistert naar jouw lichaam en je je goed laat begeleiden.
   
 • Investeer in goede sportlingerie. Dat is minstens even belangrijk als je loop- of sportschoenen!
  Laat je adviseren bij Ohlala. Wij gaan samen met jou op zoek naar een perfect passende sportbeha en dito sportslip.

Meer artikels

Sporten Als Jonge Mama En Zakenvrouw - Artikel - Lingerie Ohlala

De Ohlala! swimwear collectie 2020

Zon, zee, strand en dan het liefst afgewerkt met een wuivende palmboom en een cocktail in je hand. De zomer(vakantie) is in zicht en waar je ook naartoe trekt: een nieuw badpak past altijd in je koffer. De swimwearcollectie van Ohlala! ziet er deze zomer weer veelbelovend uit.

Sporten Als Jonge Mama En Zakenvrouw - Artikel - Lingerie Ohlala

Welke bh draag ik onder een wit T-shirt?

Witte kledij is in de mode, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn. Helaas, witte kledij betekent vaak ook: ietwat doorschijnend. Welke lingerie draag je nu het best onder pakweg een wit T-shirt?

Sporten Als Jonge Mama En Zakenvrouw - Artikel - Lingerie Ohlala

De Ohlala! lingerie voorjaarscollectie 2020

We zijn ze beu, die regenachtige dagen vol rukwinden en stormen. Geef ons maar een streepje zon, temperaturen die klimmen en vooral: lente! De nieuwe lingerie-voorjaarscollectie van Ohlala is trouwens dé hoofdreden waarom wij zo verlangen naar die lente. Denk nineties vibes, gele- en koraaltinten en bloemenprints.

Sporten Als Jonge Mama En Zakenvrouw - Artikel - Lingerie Ohlala

Big girls, you are beautiful

Het is een cliché zo hoog als een huis, maar “happy girls are the prettiest”. We kunnen alleen maar blij zijn dat er een verschuiving plaatsvindt en dat body positivity omgezet wordt naar body neutrality. Figuren als Jitske Vandeveire, Siska Schoeters, Sabine Peeters, ... zitten hier zeker voor een stuk tussen, maar de body neutrality trend is een wereldwijd fenomeen. Bij lingeriezaak Ohlala merken ze die verschuiving ook in de verkoop van hun grote bh-maten.

Sporten Als Jonge Mama En Zakenvrouw - Artikel - Lingerie Ohlala

De do’s en dont’s van corrigerend ondergoed

Dat ene strakke kleedje, die lichte top of die mooi, aansluitende broek: je kunt ze niet dragen zonder corrigerend ondergoed. Shapewear is een ‘essential’ in jouw lingerielade en bestaat in veel varianten. Lingeriezaak Ohlala zet de verschillende soorten én de do’s en dont’s van shapewear op een rij.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Lingerie Ohlala maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier impliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer informatie