Gratis retourneren
Grootste voorraad van A tot J - Cup
Klantentevredenheid: 4,9/5 op meer dan 3000 reviews
Beste paskamerservice van België
Persoonlijke lingeriestyliste
Afbeelding

Over borstvoeding en borstvoedingslingerie

Storyteller, supermama en levensgenieter Eva Tuytelaers heeft samen met Kristof Hoefkens twee zoontjes, Hélder en Mozes. Ze is thuisblijfmoeder én thuiswerkmoeder en vooral bekend van haar niet zo perfecte stories over ‘mama zijn’ op haar Instagramaccount....
Lees meer

Storyteller, supermama en levensgenieter Eva Tuytelaers heeft samen met Kristof Hoefkens twee zoontjes, Hélder en Mozes. Ze is thuisblijfmoeder én thuiswerkmoeder en vooral bekend van haar niet zo perfecte stories over ‘mama zijn’ op haar Instagramaccount.

Ohlala vroeg deze energieke duizendpoot uit over haar ervaring met borstvoeding en vooral met borstvoedingslingerie.

 

Eva, vertel ons eens wat meer over jouw ervaring met het geven van borstvoeding. Hoe lang geef je al borstvoeding? Loopt het proces van Moses gelijkaardig met dat van Hélder?

Hélder was zes maanden toen ik stopte met borstvoeding. We kozen bewust om stilletjes af te bouwen na vijf maanden. Dat ‘stilletjes afbouwen’ vond ik vooral belangrijk voor mijn borsten toen. Ik wou dat de melkproductie een natuurlijk proces volgde, maar wel een proces dat ik zelf controleerde. Hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. Hélder kreeg trouwens alleen afgekolfde melk omwille van een moeilijke start. Na vijf maanden borstvoeding was ik echt op en wilde ik ermee ophouden.

Mozes krijgt nu al bijna negen (!) maanden borstvoeding (Het interview werd in juni 2019 afgenomen, toen was dit negen maanden, nvdr). Ik kolf nu zelden af en leg hem dagelijks nog heel vaak aan. Ik ben van plan het deze keer te blijven doen tot hij er zelf mee stopt. Benieuwd wanneer dat is! Nu voelt het trouwens helemaal niet als een opgave, ben ik dankbaar dat ik live kan voeden en is het ook gemakkelijk omdat ik meestal van thuis werk en Mozes eigenlijk altijd bij mij is.

Een goede borstvoedingsbh verandert naargelang je verder zit in het ‘borstvoedingsavontuur’

- Eva

Wat betekent een ‘goede’ borstvoedingsbh voor jou? Welke kenmerken moet die beha zeker hebben?

Dat verandert samen met je borsten en het ‘borstvoedingsavontuur’, vind ik. In het begin is vooral comfort een prioriteit. Een bh die goed aansluit maar geen beugels heeft omdat je borsten zó gevoelig zijn dan. En een borstvoedingsbh die niet te dun is, want je borsten lekken gemakkelijker tijdens die eerste maanden, zelfs met compressen - in mijn geval. Uiteraard zijn ze idealiter ook mooi maar op dat moment is dat laatste aspect minder belangrijk. Ik moest ook dagelijks mijn beha’s wassen, dus daar moet hij dan ook tegen kunnen.

Na een paar maanden voelde ik me terug vrouwelijker en wilde dat in de verf zetten.

- Eva Tuytelaers

Na een paar maanden vond ik het leuk om mooiere exemplaren te dragen die ook wat ondersteuning geven door middel van een beugel. Je voelt je terug wat vrouwelijker en meer dan ‘mama’ alleen en dat mag in de verf worden gezet. Ondertussen draag ik zelden nog een voedingsbeha, waarschijnlijk omdat ik ze beu ben doordat ik ze zo vaak gedragen heb. Afgelopen zomer koos ik eerder voor felle kleuren of nude modellen die niet te groot zijn. De meeste voedingsbeha’s bedekken de hele borst en dat heb ik ook wel wat gehad nu. Sexy time is back! Ik heb trouwens niet de grootste borsten dus de meeste gewone beha’s kan ik wel even naar beneden schuiven tijdens het voeden. Je wordt daar ook handiger in.

Wisselde je vaak af in je borstvoedingslingerie? En heb je een voorkeur?

Naarmate de borstvoeding vlotter ging, hechtte ik meer belang aan goede ondersteuning én aan mooie bh’s. ‘Function over form’ maakte stilaan plaats voor ‘form equals function’. Ik droeg wel dagelijks een andere beha, zoals ik daarnet zei, omdat ik niet graag kompressen draag en toch gemakkelijk melk verloor.

Ik ben op dol kanten modellen en ik heb ook hele mooie voorgevormde met beugels van Mammae in mijn lade liggen. Belgische lingerie is sowieso top. Ik hoorde trouwens dat er binnenkort een nieuwe borstvoedingsbeha van Primadonna op de markt komt. Die zou ik graag eens testen!

*meer info over Mammae en PrimaDonna borstvoedingsbeha's vind je hier

Function over form maakte stilaan plaats voor form equal function

- Eva

Normaal draag ik een beha een aantal dagen of was ik hem niet meteen. Ik ervaar dat vaak wassen nu wél nodig is en dan merk je dat kwaliteit écht belangrijk is. De meer sexy exemplaren bewaar ik dan liever als ik een avondje ga stappen of als Kristof en ik eens wat qualitytime hebben.

Wat verkies je: een borstvoedingsbeha ’s nachts, een top zonder beugels of gewoon lekker niets?

Die eerste maanden was een beha absoluut nodig omdat ik anders in een plas melk wakker werd. Dit zou niet aangenaam geweest zijn, noch voor mezelf, noch voor Kristof, Ik droeg het liefst een borstvoedingsbeha zonder beugels, maar wel eentje die iets meer ondersteunt dan een gewone top (zoals deze van Anita). Later werd dat dan al eens een zachtere sportbeha en nadien gewoon een T-shirt omdat ik liefst zonder beha slaap.

Mijn borstvoedingslingerie speelde voor mij wel een belangrijke factor bij het voeden in het openbaar.

- Eva Tuytelaers

Wat is jouw ervaring met voeden ‘in het openbaar’? Is dat een belangrijke factor in de keuze van voedingslingerie?

Ik stond er wel bij stil, ja. Enerzijds wil ik dat een borstvoedingsbh goed ondersteunt en dat die mooi is onder mijn kledij. Tijdens de eerste maanden vond ik het anderzijds ook wel fijn dat het grootste deel van mijn borst bedekt bleef tijdens het voeden. Je bent wat onzekerder in het begin en lang niet zo handig. Dan is een beha die de borst bedekt aangenaam.

Wat vind jij heerlijk aan borstvoeding geven en wat vind je eerder een noodzakelijk kwaad?

Ik vind het heerlijk dat je altijd en overal ‘voeding’ bij de hand hebt. Plus; je melk is altijd op temperatuur én het is de beste voeding die je je kind kunt geven.
Een noodzakelijk kwaad? Jammer dat de papa geen borsten heeft.
hoewel…

Na de geboorte van Moses heb ik deze keer niet teveel advies aan verschillende personen gevraagd

- Eva

Zijn er zaken die je anders aanpakt bij Moses, door de ervaring met Helder?

Ik heb deze keer vooraf een workshop borstvoeding gevolgd. Na de bevalling heb ik ook niet teveel advies aan verschillende personen gevraagd, maar aan één vroedvrouw die ik goed kende. Wat ik altijd in mijn achterhoofd hield tijdens die eerste weken was: "zorg dat Moses juist aanhapt en corrigeer hem eventueel, laat hem zo vaak drinken als hij wil/kan, deels om je productie op te starten en deels ook gewoon om aan zijn noden te voldoen"

Ik ben nu al vergeten hoe pittig die eerste maanden voeden kunnen zijn, maar ik ben heel blij dat ik voldoende gemotiveerd was en volgehouden heb en er nu heel hard van geniet.

- Eva

Meer artikels

Over Borstvoeding En Borstvoedingslingerie - Artikel - Lingerie Ohlala

Ontdek Jouw Perfecte Strandlook

De wereld van badmode is constant in beweging. Elk seizoen brengt nieuwe trends, kleuren, en stijlen met zich mee. Of je nu houdt van eenvoudig en klassiek of juist van opvallend en trendy, er is altijd wel iets dat bij je past. Laten we een duik nemen in de nieuwste badmodetrends en ontdekken wat dit seizoen te bieden heeft.

lees meer
Over Borstvoeding En Borstvoedingslingerie - Artikel - Lingerie Ohlala

Partyproof lingerie

Het is weer die tijd van het jaar waarin we ons klaarmaken voor de meest magische periode. De kerstboom wordt versierd, cadeautjes worden ingeslagen en natuurlijk willen we er zelf ook op ons best uitzien. Een nieuwe outfit is altijd een goed idee, maar vergeet niet om ook aandacht te besteden aan je lingerie. Want laten we eerlijk zijn, een outfit voelt pas echt compleet als je de juiste lingerie draagt.

De zoektocht naar partyproof lingerie kan soms ontmoedigend zijn. Je zoekt lingerie die comfortabel zit, maar tegelijk ook sexy en verleidelijk is...
Gelukkig hebben wij enkele tips en suggesties om je te helpen bij het vinden van de perfecte lingeriesetjes die passen bij jouw feestoutfit.
Zo kan jij jouw partyoutfit stylen met uitdagende lingerie die je boezem de beste steun én comfort geeft.

Met de feestcollectie van lingerie Ohlala ben je ready to party!

lees meer
Over Borstvoeding En Borstvoedingslingerie - Artikel - Lingerie Ohlala

De Ohlala Folder -Zomer '24

Onlangs shootten we onze prachtige zomercollectie, een prachtige mix van alle topmerken als PrimaDonna Twist, Marie Jo, Passionata, Empreinte, Andres Sarda , Mey. In deze folder krijg je een voorsmaakje van wat het nieuwe seizoen te bieden heeft. Samen met jou gaan we op zoek naar wat daarvan op jouw lijf geschreven is. Bij ons draait immers alles rond jou!

lees meer
Over Borstvoeding En Borstvoedingslingerie - Artikel - Lingerie Ohlala

Creëer jouw eigen cozy paradijs met onze nieuwe homewear!

In deze hectische tijden is het belangrijker dan ooit om tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. En wat is er nu beter dan dat te doen in comfortabele, stijlvolle homewear? Lords & Lilies, Gl-Amour, Banana Moon, Femilet, Twinset hebben hun nieuwste collecties geleverden ze zijn absoluut de moeite waard om te ontdekken. In deze blogpost zullen we je alles vertellen over de nieuwste trends en kleuren in homewear en hoe je jouw eigen gezellige paradijs kunt creëren.

lees meer
Over Borstvoeding En Borstvoedingslingerie - Artikel - Lingerie Ohlala

Let's get invisible

De zomer loert om de hoek en het warme weer komt ons (hopelijk) tegemoet, dat wil zeggen: tijd om onze garderobe aan te passen aan het seizoen.

lees meer

Wij maken gebruik van cookies

De website van Lingerie Ohlala maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier impliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer informatie