Gratis levering in België
De do’s en dont’s van corrigerend ondergoed

De do’s en dont’s van corrigerend ondergoed

Ohlala wijst je de weg in het overweldigende shapewear-aanbod

Dat ene strakke kleedje, die lichte top of die mooi, aansluitende broek: je kunt ze niet dragen zonder corrigerend ondergoed. Shapewear is een ‘essential’ in jouw lingerielade en bestaat in veel varianten. Lingeriezaak Ohlala zet de verschillende soorten én de do’s en dont’s van shapewear op een rij.

De voorgevormde en niet-voorgevormde body

Iedereen kent de body wel: een soort van ‘badpak’ in een luxueuze stof met drukknopen onderaan. De body kan, afhankelijk van jouw voorkeur, voorgevormd, niet voorgevormd of licht voorgevormd (spacer) zijn. Deze lingerie is ideaal onder lichte of aansluitende kledij omdat ze niet aftekent. Tegenwoordig wint dit stuk aan populariteit en grote merken blijven niet achter met hun modellen. Toppers op de markt zijn de niet-voorgevormde, stevige body’s van PrimaDonna, de spacer modellen van Felina en de voorgevormde van Marie Jo.

Voor- en nadelen van de body

All-in-one wil zeggen dat een bezoek aan het kleine kamertje niet altijd even evident is, zeker als je naast de body ook nog eens bvb. een jumpsuit aan hebt. Gelukkig wil all-in-one ook zeggen: geen randjes, bultjes of ingesnoerde huid. Je huid zit mooi ‘verpakt’ in de body waardoor je lichaam er heel egaal uitziet onder jouw kledij. 

Als je voorzien bent van een stevige boezem kan het voorkomen dat de rest van de body te groot blijkt. De slip en de cup zijn namelijk dezelfde omtrekmaat dus daar kan je helaas niet in ‘zeuren’. De onderkant van de body kan insnoeren of ‘bloezen’ wanneer het verschil in omtrek met de boezem te groot is. Daarom raden wij bij Ohlala een aparte shapewear slip én goed passende beha aan bij mensen waar het verschil in omtrek tussen boven en onder te groot is.

Shapewear a.k.a corrigerend ondergoed is hét geheim

Een spannend kleedje wordt al te vaak vermeden omdat je toch dat ene bultje of putje in de huid ziet. Met shapewear is dit euvel verleden tijd. Heel wat merken hebben tegenwoordig hun eigen corrigerend ondergoed. Bij Ohlala werken we het liefst met de shapewear slips van Felina. Ze blijven mooi zitten, krullen niet naar beneden en snoeren niet. De modellen zijn verkrijgbaar in zwart en huidskleur, met of zonder beentjes. Deze corrigerende slips komen tot net onder de beha. Het lijkt dus alsof je een body draagt, maar je kan de maat voor boven en onder kiezen. Bij shapewear slips die hoog komen, heb je dus geen extra randjes of boorden die aftekenen.

Corrigerend ondergoed bestaat in allerlei soorten en kleuren en stoffen. Je hebt er zelfs in een extra gladde stof waardoor de bovenkledij mooi naar beneden valt en niet halverwege blijft haken.

Zo draag je jouw corrigerend ondergoed

Onder corrigerend ondergoed kan je eventueel een naadloze slip dragen (zoals een ‘softstretch slip van Chantelle’ of een slip uit de ‘Color Studio' - reeks van Marie Jo). Als het écht perfect moet zijn kan je géén slip onder jouw corrigerend ondergoed dragen omdat de shapewear meestal een katoenen kruisje heeft.

Tip van Ohlala: neem de tijd om je shapewear goed aan te trekken. Het duurt misschien wat langer maar als je jouw shapewear slip mooi hoog aantrekt, blijft hij de rest van de dag comfortabel zitten. Ook na een toiletbezoek neem je hiervoor best even de tijd.

Meer artikels

De Do S En Dont S Van Corrigerend Ondergoed - Artikel - Lingerie Ohlala

De Ohlala! swimwear collectie 2020

Zon, zee, strand en dan het liefst afgewerkt met een wuivende palmboom en een cocktail in je hand. De zomer(vakantie) is in zicht en waar je ook naartoe trekt: een nieuw badpak past altijd in je koffer. De swimwearcollectie van Ohlala! ziet er deze zomer weer veelbelovend uit.

De Do S En Dont S Van Corrigerend Ondergoed - Artikel - Lingerie Ohlala

Welke bh draag ik onder een wit T-shirt?

Witte kledij is in de mode, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn. Helaas, witte kledij betekent vaak ook: ietwat doorschijnend. Welke lingerie draag je nu het best onder pakweg een wit T-shirt?

De Do S En Dont S Van Corrigerend Ondergoed - Artikel - Lingerie Ohlala

De Ohlala! lingerie voorjaarscollectie 2020

We zijn ze beu, die regenachtige dagen vol rukwinden en stormen. Geef ons maar een streepje zon, temperaturen die klimmen en vooral: lente! De nieuwe lingerie-voorjaarscollectie van Ohlala is trouwens dé hoofdreden waarom wij zo verlangen naar die lente. Denk nineties vibes, gele- en koraaltinten en bloemenprints.

De Do S En Dont S Van Corrigerend Ondergoed - Artikel - Lingerie Ohlala

Big girls, you are beautiful

Het is een cliché zo hoog als een huis, maar “happy girls are the prettiest”. We kunnen alleen maar blij zijn dat er een verschuiving plaatsvindt en dat body positivity omgezet wordt naar body neutrality. Figuren als Jitske Vandeveire, Siska Schoeters, Sabine Peeters, ... zitten hier zeker voor een stuk tussen, maar de body neutrality trend is een wereldwijd fenomeen. Bij lingeriezaak Ohlala merken ze die verschuiving ook in de verkoop van hun grote bh-maten.

De Do S En Dont S Van Corrigerend Ondergoed - Artikel - Lingerie Ohlala

Deze lingerie past perfect onder jouw party outfit

Met de feestdagen in zicht bereidt menig vrouw zich voor om er sprankelend uit te zien wanneer het nieuwe jaar zich aandient. En terecht! Bij een sexy kleedje of jumpsuit hoort vaak ook de ‘struggle’ van de juiste lingerie. Lingeriezaak Ohlala zorgt ervoor dat jij zorgeloos het nieuwe jaar in danst.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Lingerie Ohlala maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier impliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer informatie