Gratis levering in België
Big girls, you are beautiful

Big girls, you are beautiful

Het is een cliché zo hoog als een huis, maar “happy girls are the prettiest”. We kunnen alleen maar blij zijn dat er een verschuiving plaatsvindt en dat body positivity omgezet wordt naar body neutrality. Figuren als Jitske Vandeveire, Siska Schoeters, Sabine Peeters, ... zitten hier zeker voor een stuk tussen, maar de body neutrality trend is een wereldwijd fenomeen. Bij lingeriezaak Ohlala merken ze die verschuiving ook in de verkoop van hun grote bh-maten.

Veel veranderd qua bh-maat

“Vroeger kwamen jonge tienermeisjes hun eerste beha kopen en dat waren steevast A- of B-cups.”, aldus zaakvoerster Lot van Ohlala. “De laatste tien jaar merken wij een verschuiving op qua behamaten en hebben de eerste bh’s die wij verkopen aan jonge meisjes vaak al D- of zelfs E-cups. Er is dus zeker een verandering aan de gang bij de jongere generatie qua lichaamsvormen.”

Een uitgebreid beha-aanbod

Ohlala heeft een groot aanbod van behamerken en behamaten, gaande van A-cup tot de K-cup (voornamelijk lingeriemerk Elomi). We hebben een enorm groot assortiment beha’s in alle maten, van omtrek 70 t.e.m 105 (Europese maat). In bepaalde series gaan we zelfs tot 120 Europees/135 Frans. Het Duitse lingeriemerk Dacapo staat bekend om zijn bredere omtrekken, zachte stoffen en super pasvorm en doet het bij de grote maten zeer goed.

Bh-merken voor de grote boezem

Elke lichaamsvorm vindt bij de lingeriezaak zijn gading qua bh’s en slips. De lingeriewinkel heeft naast Dacapo nog enkele topmerken in huis die gretig inspelen op de grote bh-maten gaande van E-, F- tot zelfs J- en K-cups; denk maar aan PrimaDonna, PrimaDonna Twist, Empreinte en Elomi.

Het grote verschil tussen PrimaDonna en Empreinte is dat een beha van Empreinte meestal volledig in kant of broderie is. Bovendien is dit behamerk gespecialiseerd in U-vormige beugels, waardoor de bh altijd heel mooi aansluit op het lichaam. PrimaDonna is dan weer gespecialiseerd in beha's met een blikdichte onderkant die een goede steun biedt. Een ander bh-merk dat bij dames met een grote boezem goed scoort is het Amerikaanse Elomi. Ons aanbod hierin gaat van H- tot M-cup.

Een stevige beha voor een grote bh-maat

Stevigheid is o zo belangrijk voor dames met grote borsten. Bij bh’s met een grote cup zijn de bandjes en het rugpand vaak breder, zodat deze minder in de huid snijden.

Het is altijd een beetje zoeken naar de perfecte beha, omdat dames met een grotere cup ook wel graag eens een fijner bandje hebben… Merken zoals Marie Jo, Andres Sarda, Chantelle en Lise Charmel geven meer aandacht aan de look van de bh, maar die modellen zitten natuurlijk iets minder stevig dan een merk met bredere bandjes.

Jouw behamaat meten is weten

Om een perfecte pasvorm te bekomen, is het belangrijk om eerst de juiste behamaat te bepalen. Maar liefst 7 op de 10 vrouwen (!) slaan deze stap over en dragen de verkeerde bh-maat. In onze gespecialiseerde lingeriewinkel staan onze verkoopsters met raad én meetlint voor je klaar. We nemen de tijd om samen met jou op professionele wijze je maten te nemen, zodat je voortaan de juiste maat zal kunnen dragen. Let wel op: je lichaam verandert voortdurend, laat je maat daarom regelmatig opmeten. Shop je liever in alle discretie thuis vanachter jouw computer? Ook dan kan je de juiste behamaat bepalen met onze Ohlala behameter.

Meer artikels

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

De Ohlala! swimwear collectie 2020

Zon, zee, strand en dan het liefst afgewerkt met een wuivende palmboom en een cocktail in je hand. De zomer(vakantie) is in zicht en waar je ook naartoe trekt: een nieuw badpak past altijd in je koffer. De swimwearcollectie van Ohlala! ziet er deze zomer weer veelbelovend uit.

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

Welke bh draag ik onder een wit T-shirt?

Witte kledij is in de mode, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn. Helaas, witte kledij betekent vaak ook: ietwat doorschijnend. Welke lingerie draag je nu het best onder pakweg een wit T-shirt?

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

De Ohlala! lingerie voorjaarscollectie 2020

We zijn ze beu, die regenachtige dagen vol rukwinden en stormen. Geef ons maar een streepje zon, temperaturen die klimmen en vooral: lente! De nieuwe lingerie-voorjaarscollectie van Ohlala is trouwens dé hoofdreden waarom wij zo verlangen naar die lente. Denk nineties vibes, gele- en koraaltinten en bloemenprints.

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

De do’s en dont’s van corrigerend ondergoed

Dat ene strakke kleedje, die lichte top of die mooi, aansluitende broek: je kunt ze niet dragen zonder corrigerend ondergoed. Shapewear is een ‘essential’ in jouw lingerielade en bestaat in veel varianten. Lingeriezaak Ohlala zet de verschillende soorten én de do’s en dont’s van shapewear op een rij.

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

Deze lingerie past perfect onder jouw party outfit

Met de feestdagen in zicht bereidt menig vrouw zich voor om er sprankelend uit te zien wanneer het nieuwe jaar zich aandient. En terecht! Bij een sexy kleedje of jumpsuit hoort vaak ook de ‘struggle’ van de juiste lingerie. Lingeriezaak Ohlala zorgt ervoor dat jij zorgeloos het nieuwe jaar in danst.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Lingerie Ohlala maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier impliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer informatie