Gratis levering in België
Big girls, you are beautiful

Big girls, you are beautiful

Het is een cliché zo hoog als een huis, maar “happy girls are the prettiest”. We kunnen alleen maar blij zijn dat er een verschuiving plaatsvindt en dat body positivity omgezet wordt naar body neutrality. Figuren als Jitske Vandeveire, Siska Schoeters, Sabine Peeters, ... zitten hier zeker voor een stuk tussen, maar de body neutrality trend is een wereldwijd fenomeen. Bij lingeriezaak Ohlala merken ze die verschuiving ook in de verkoop van hun grote bh-maten.

Veel veranderd qua bh-maat

“Vroeger kwamen jonge tienermeisjes hun eerste beha kopen en dat waren steevast A- of B-cups.”, aldus zaakvoerster Lot van Ohlala. “De laatste tien jaar merken wij een verschuiving op qua behamaten en hebben de eerste bh’s die wij verkopen aan jonge meisjes vaak al D- of zelfs E-cups. Er is dus zeker een verandering aan de gang bij de jongere generatie qua lichaamsvormen.”

Een uitgebreid beha-aanbod

Ohlala heeft een groot aanbod van behamerken en behamaten, gaande van A-cup tot de K-cup (voornamelijk lingeriemerk Elomi). We hebben een enorm groot assortiment beha’s in alle maten, van omtrek 70 t.e.m 105 (Europese maat). In bepaalde series gaan we zelfs tot 120 Europees/135 Frans. Het Duitse lingeriemerk Dacapo staat bekend om zijn bredere omtrekken, zachte stoffen en super pasvorm en doet het bij de grote maten zeer goed.

Bh-merken voor de grote boezem

Elke lichaamsvorm vindt bij de lingeriezaak zijn gading qua bh’s en slips. De lingeriewinkel heeft naast Dacapo nog enkele topmerken in huis die gretig inspelen op de grote bh-maten gaande van E-, F- tot zelfs J- en K-cups; denk maar aan PrimaDonna, PrimaDonna Twist, Empreinte en Elomi.

Het grote verschil tussen PrimaDonna en Empreinte is dat een beha van Empreinte meestal volledig in kant of broderie is. Bovendien is dit behamerk gespecialiseerd in U-vormige beugels, waardoor de bh altijd heel mooi aansluit op het lichaam. PrimaDonna is dan weer gespecialiseerd in beha's met een blikdichte onderkant die een goede steun biedt. Een ander bh-merk dat bij dames met een grote boezem goed scoort is het Amerikaanse Elomi. Ons aanbod hierin gaat van H- tot M-cup.

Een stevige beha voor een grote bh-maat

Stevigheid is o zo belangrijk voor dames met grote borsten. Bij bh’s met een grote cup zijn de bandjes en het rugpand vaak breder, zodat deze minder in de huid snijden.

Het is altijd een beetje zoeken naar de perfecte beha, omdat dames met een grotere cup ook wel graag eens een fijner bandje hebben… Merken zoals Marie Jo, Andres Sarda, Chantelle en Lise Charmel geven meer aandacht aan de look van de bh, maar die modellen zitten natuurlijk iets minder stevig dan een merk met bredere bandjes.

Jouw behamaat meten is weten

Om een perfecte pasvorm te bekomen, is het belangrijk om eerst de juiste behamaat te bepalen. Maar liefst 7 op de 10 vrouwen (!) slaan deze stap over en dragen de verkeerde bh-maat. In onze gespecialiseerde lingeriewinkel staan onze verkoopsters met raad én meetlint voor je klaar. We nemen de tijd om samen met jou op professionele wijze je maten te nemen, zodat je voortaan de juiste maat zal kunnen dragen. Let wel op: je lichaam verandert voortdurend, laat je maat daarom regelmatig opmeten. Shop je liever in alle discretie thuis vanachter jouw computer? Ook dan kan je de juiste behamaat bepalen met onze Ohlala behameter.

Meer artikels

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

De najaarstrends van 2020 bij Ohlala Lingerie

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar dat 2020 een bijzonder jaar is dat iedereen zo snel mogelijk achter de rug wil, is een feit.
Gelukkig kunnen we ons dit najaar optrekken aan enkele prachtige lingerietrends.

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

Hierop moet je letten als je een bh koopt voor je kleinere cupmaat

Het is niet omdat je minder grote borsten hebt, dat je er minder aandacht aan moet besteden. Integendeel: bij de aankoop van je bh zijn er een paar dingen waarop je moet letten.
Wij zetten ze even voor je op een rij.

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

Wat is een Spacer BH?

Een spacer beha komt niet uit de lucht gevallen en heeft ook niets te maken met Star Wars, of een ander ruimtelijk figuur.

De spacer bh is een uitzonderlijk lichte en subtiel voorgevormde bh.

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

4 mooie bh’s voor een kleine boezem

Borsten, ze bestaan in allerlei vormen, maten en kleuren. Wij, bij Ohlala, omarmen elke boezem (figuurlijk dan toch). Vind jij het soms lastig om een goed zittende beha te kiezen voor een kleine(re) cup? Wij verklappen je enkele van onze favoriete beha’s voor kleine borsten. Het begint al met een voordeel: heb je een kleine boezem, dan kan je zo goed als èlk type beha dragen. Bh’s zonder beugel, voorgevormde, niet-voorgevormde, strapless, push-up, balconette beha’s,…

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

Stretch soft, SoftStretch

De grote uitdaging voor een lingeriemerk is een collectie uitbrengen die tegelijkertijd sexy en comfortabel is. Bij Chantelle begrepen ze deze nood goed toen ze hun ‘Soft Stretch’ collectie uitbrachten. Het lingeriemerk stuurde een bh en slip de wereld in die genoeg steun bieden voor een dame met kleine maten én een dame met grote maten.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Lingerie Ohlala maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier impliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer informatie