Gratis verzending in België | Nederland vanaf 125€
Big girls, you are beautiful

Big girls, you are beautiful

Het is een cliché zo hoog als een huis, maar “happy girls are the prettiest”. We kunnen alleen maar blij zijn dat er een verschuiving plaatsvindt en dat body positivity omgezet wordt naar body neutrality. Figuren als Jitske Vandeveire, Siska Schoeters, Sabine Peeters, ... zitten hier zeker voor een stuk tussen, maar de body neutrality trend is een wereldwijd fenomeen. Bij lingeriezaak Ohlala merken ze die verschuiving ook in de verkoop van hun grote bh-maten.

Veel veranderd qua bh-maat

“Vroeger kwamen jonge tienermeisjes hun eerste beha kopen en dat waren steevast A- of B-cups.”, aldus zaakvoerster Lot van Ohlala. “De laatste tien jaar merken wij een verschuiving op qua behamaten en hebben de eerste bh’s die wij verkopen aan jonge meisjes vaak al D- of zelfs E-cups. Er is dus zeker een verandering aan de gang bij de jongere generatie qua lichaamsvormen.”

Een uitgebreid beha-aanbod

Ohlala heeft een groot aanbod van behamerken en behamaten, gaande van A-cup tot de K-cup (voornamelijk lingeriemerk Elomi). We hebben een enorm groot assortiment beha’s in alle maten, van omtrek 70 t.e.m 105 (Europese maat). In bepaalde series gaan we zelfs tot 120 Europees/135 Frans. Het Duitse lingeriemerk Dacapo staat bekend om zijn bredere omtrekken, zachte stoffen en super pasvorm en doet het bij de grote maten zeer goed.

Bh-merken voor de grote boezem

Elke lichaamsvorm vindt bij de lingeriezaak zijn gading qua bh’s en slips. De lingeriewinkel heeft naast Dacapo nog enkele topmerken in huis die gretig inspelen op de grote bh-maten gaande van E-, F- tot zelfs J- en K-cups; denk maar aan PrimaDonna, PrimaDonna Twist, Empreinte en Elomi.

Het grote verschil tussen PrimaDonna en Empreinte is dat een beha van Empreinte meestal volledig in kant of broderie is. Bovendien is dit behamerk gespecialiseerd in U-vormige beugels, waardoor de bh altijd heel mooi aansluit op het lichaam. PrimaDonna is dan weer gespecialiseerd in beha's met een blikdichte onderkant die een goede steun biedt. Een ander bh-merk dat bij dames met een grote boezem goed scoort is het Amerikaanse Elomi. Ons aanbod hierin gaat van H- tot M-cup.

Een stevige beha voor een grote bh-maat

Stevigheid is o zo belangrijk voor dames met grote borsten. Bij bh’s met een grote cup zijn de bandjes en het rugpand vaak breder, zodat deze minder in de huid snijden.

Het is altijd een beetje zoeken naar de perfecte beha, omdat dames met een grotere cup ook wel graag eens een fijner bandje hebben… Merken zoals Marie Jo, Andres Sarda, Chantelle en Lise Charmel geven meer aandacht aan de look van de bh, maar die modellen zitten natuurlijk iets minder stevig dan een merk met bredere bandjes.

Jouw behamaat meten is weten

Om een perfecte pasvorm te bekomen, is het belangrijk om eerst de juiste behamaat te bepalen. Maar liefst 7 op de 10 vrouwen (!) slaan deze stap over en dragen de verkeerde bh-maat. In onze gespecialiseerde lingeriewinkel staan onze verkoopsters met raad én meetlint voor je klaar. We nemen de tijd om samen met jou op professionele wijze je maten te nemen, zodat je voortaan de juiste maat zal kunnen dragen. Let wel op: je lichaam verandert voortdurend, laat je maat daarom regelmatig opmeten. Shop je liever in alle discretie thuis vanachter jouw computer? Ook dan kan je de juiste behamaat bepalen met onze Ohlala behameter.

Meer artikels

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

Deze lingerie draag je in SS21

Als het van ons afhangt gaan de koudere maanden snel over in de lentemaanden. Want dat betekent: een nieuw seizoen en dus nieuwe trends in lingerieland.

Grosso modo is er één grote trend waar je deze lente/zomer niet naast kan kijken: fluo.

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

Wat is een longline bh?

In 2021 is de longline bh hip en happening. De kans dat je het nu in Keulen hoort donderen is groot, maar als je hem ziet weet je ongetwijfeld over welk type beha het gaat.

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

De nieuwste badmode collectie bij Lingerie Ohlala

Na een turbulent jaar beseffen we meer dan ooit dat de trip belangrijker is dan de bestemming: schoonheid en kleur vind je overal. Laat je meevoeren door onze verrassende, hippe badmode met een luxueuze toets. Voor een ontspannende vakantie in de achtertuin, een rustig plekje in de zon met een lekker drankje erbij of een zomerse trip door eigen land. Laat die summervibes maar komen, we've got you covered!

Big Girls You Are Beautiful - Artikel - Lingerie Ohlala

Lockdownlingerie voor Valentijn

Binnen enkele dagen springen de rode hartjes uit onze computerschermen en worden we overstelpt met romantische tips en cadeaus. Als er één trend is die we bij Ohlala de afgelopen lockdownperiodes opmerkten, dan is het dat het allemaal wat pikanter mag.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Lingerie Ohlala maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier impliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer informatie
Telefoon
WhatsApp