Gratis retourneren
Grootste voorraad van A tot J - Cup
Klantentevredenheid: 4,9/5 op meer dan 3000 reviews
Beste paskamerservice van België
Persoonlijke lingeriestyliste
5% spaarkorting
Afbeelding

De 5 meest gegoogelde vragen over sport bh

Waarom is een sportbeha belangrijk bij het sporten?

Naast het vervelende wiebelen van je borsten tijdens het sporten zijn er nog veel meer redenen voor het dragen van een sportbeha. We hebben de belangrijkste op een rijtje gezet.

Voorkomt hangborsten: de huid en onderliggende structuren moeten de bewegingen van het sporten opvangen. Hierdoor kan de huid uitrekken en gaan je borsten hangen. Een sportbeha kan tot wel 74% van de bewegingen opvangen, terwijl een normale beha maar 38% kan opvangen.
 

Vochtregulatie: een goede sportbeha voert het vocht af waardoor de beha minder snel vochtig aanvoelt.

Meer bewegingsvrijheid: een sportbeha biedt meer bewegingsvrijheid en zorgt ervoor dat je diep kan ademhalen zonder dat je wordt afgekneld.

Geen huidirritatie: door de brede schouderbanden wordt het gewicht met gelijkmatige druk op de huid verdeeld.

Geen verlies van de vorm: Door de materialen waaruit de sportbeha wordt gemaakt, blijft ook na langdurig gebruik zijn vorm behouden.

Wat gebeurt er met je boezem bij het sporten?

Borsten bevatten geen spieren. Ze kunnen de weerslag van de bewegingen tijdens je work-out dus niet opvangen. Tijdens het sporten kan het borstweefsel zelfs onherroepelijk uitrekken, waardoor je na verloop van tijd last kunt krijgen van hangende borsten.

Bij sporten zoals hardlopen of paardrijden wordt de borst blootgesteld aan extreme belastingen - per stap beweegt de borst ca. 9 centimeter op en neer!!! Een sportbeha dragen, is dus de boodschap!

Waarop moet je letten bij het aankopen van een sportbeha?

Een sportbeha zit strak, maar knelt niet! De maat van je gewone beha verschilt dikwijls van die van een sportbeha. Vraag ons om advies.

De sportbeha moet een bredere onderband hebben én hij mag niet naar boven schuiven tijdens het sporten. Tip: spring even rond in het pashokje en zwier je armen een aantal keer omhoog.

De beha moet bestaan uit goed ademend materiaal.

De bandjes moeten breed zijn en mogen niet in je huid snijden, dit voorkomt rug en nekklachten.

Let erop dat de cup hoog komt en goed aansluit: een goede sportbeha drukt het bovenste deel van de borst dicht tegen het lichaam zonder te knellen. Het is normaal dat ze een beetje plat worden geduwd, maar het mag natuurlijk geen pijn doen.

Hoe je sportbeha onderhouden?

De juiste sportbeha gevonden? Super! Nu wil je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk meegaat. Was ‘m daarom na elk gebruik op max. 30° en voeg niet té veel wasmiddel toe. Ook wasverzachter vermijd je beter, want dit is zeer slecht voor de elasticiteit van de beha. Laat ‘m daarna aan de lucht drogen (geen droogkast) en hij is opnieuw klaar voor gebruik.

Wanneer is je sportbeha aan vervanging toe?

Een sportbeha gaat ongeveer 6 maanden mee. Dat is de richtlijn bij intensief gebruikt en goed onderhoud. Sport je maar één keer in de week, dan zal je sportbeha ongeveer een jaar kunnen volmaken. Een sportbeha slijt vooral door hitte, wrijving en transpiratie. Het eeuwige leven heeft een sportbeha dus niet.

Hieraan merk je dat je sportbeha versleten is:

Als je de rugsluiting op het strakste haakje zet en je kunt gemakkelijk de onderband optillen van de huid, dan is de spankracht verloren. Je voelt dit ook omdat je borsten meer wiebelen tijdens het sporten.

Je begint last te krijgen van schuurplekken en huidirritaties waar je voorheen geen last van had, dit komt omdat de stof van je sportbeha beschadigd en/of versleten is.

Meer artikels

De 5 Meest Gegoogelde Vragen Over Sport Bh - Artikel - Lingerie Ohlala

Ontdek Jouw Perfecte Strandlook

De wereld van badmode is constant in beweging. Elk seizoen brengt nieuwe trends, kleuren, en stijlen met zich mee. Of je nu houdt van eenvoudig en klassiek of juist van opvallend en trendy, er is altijd wel iets dat bij je past. Laten we een duik nemen in de nieuwste badmodetrends en ontdekken wat dit seizoen te bieden heeft.

lees meer
De 5 Meest Gegoogelde Vragen Over Sport Bh - Artikel - Lingerie Ohlala

Partyproof lingerie

Het is weer die tijd van het jaar waarin we ons klaarmaken voor de meest magische periode. De kerstboom wordt versierd, cadeautjes worden ingeslagen en natuurlijk willen we er zelf ook op ons best uitzien. Een nieuwe outfit is altijd een goed idee, maar vergeet niet om ook aandacht te besteden aan je lingerie. Want laten we eerlijk zijn, een outfit voelt pas echt compleet als je de juiste lingerie draagt.

De zoektocht naar partyproof lingerie kan soms ontmoedigend zijn. Je zoekt lingerie die comfortabel zit, maar tegelijk ook sexy en verleidelijk is...
Gelukkig hebben wij enkele tips en suggesties om je te helpen bij het vinden van de perfecte lingeriesetjes die passen bij jouw feestoutfit.
Zo kan jij jouw partyoutfit stylen met uitdagende lingerie die je boezem de beste steun én comfort geeft.

Met de feestcollectie van lingerie Ohlala ben je ready to party!

lees meer
De 5 Meest Gegoogelde Vragen Over Sport Bh - Artikel - Lingerie Ohlala

De Ohlala Folder -Zomer '24

Onlangs shootten we onze prachtige zomercollectie, een prachtige mix van alle topmerken als PrimaDonna Twist, Marie Jo, Passionata, Empreinte, Andres Sarda , Mey. In deze folder krijg je een voorsmaakje van wat het nieuwe seizoen te bieden heeft. Samen met jou gaan we op zoek naar wat daarvan op jouw lijf geschreven is. Bij ons draait immers alles rond jou!

lees meer
De 5 Meest Gegoogelde Vragen Over Sport Bh - Artikel - Lingerie Ohlala

Creëer jouw eigen cozy paradijs met onze nieuwe homewear!

In deze hectische tijden is het belangrijker dan ooit om tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. En wat is er nu beter dan dat te doen in comfortabele, stijlvolle homewear? Lords & Lilies, Gl-Amour, Banana Moon, Femilet, Twinset hebben hun nieuwste collecties geleverden ze zijn absoluut de moeite waard om te ontdekken. In deze blogpost zullen we je alles vertellen over de nieuwste trends en kleuren in homewear en hoe je jouw eigen gezellige paradijs kunt creëren.

lees meer
De 5 Meest Gegoogelde Vragen Over Sport Bh - Artikel - Lingerie Ohlala

Let's get invisible

De zomer loert om de hoek en het warme weer komt ons (hopelijk) tegemoet, dat wil zeggen: tijd om onze garderobe aan te passen aan het seizoen.

lees meer

Wij maken gebruik van cookies

De website van Lingerie Ohlala maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier impliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer informatie